Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany przepis na domową musztardę. Okazuje, że przygotowanie tego popularnego dodatku do kiełbasek z grilla i sosów jest niezwykle proste. Wymaga jedynie cierpliwości, ponieważ gorczyca musi namakać przez kilkanaście godzin. Przepis podchodzi z 511. odcinka programu "Ewa gotuje".
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem.
Gdy się zagotuje wystudzić. Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin. Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać.
W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.