Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany przepis na domową musztardę. Okazuje, że przygotowanie tego popularnego dodatku do kiełbasek z grilla i sosów jest niezwykle proste. Wymaga jedynie cierpliwości, ponieważ gorczyca musi namakać przez kilkanaście godzin. Przepis podchodzi z 511. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425073
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 781
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425073
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Składniki
Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem.
Gdy się zagotuje wystudzić. Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin. Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać.
W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.