Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany przepis na domową musztardę. Okazuje, że przygotowanie tego popularnego dodatku do kiełbasek z grilla i sosów jest niezwykle proste. Wymaga jedynie cierpliwości, ponieważ gorczyca musi namakać przez kilkanaście godzin. Przepis podchodzi z 511. odcinka programu "Ewa gotuje".
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 94
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1121
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 798
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 94
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1121
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 798
Składniki
Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem.
Gdy się zagotuje wystudzić. Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin. Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać.
W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.