Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa przyprawa najlepsza. Niestety często jestem rozczarowana przyprawami ze sklepu, ponieważ zawierają duże ilości mąki, cukru.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 857
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4482
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1092
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 482
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3425
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 857
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4482
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1092
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 482
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3425
Składniki
Owoce dokładnie wyszorować i osuszyć. Otrzeć skórki na drobnej tarce. Rozłożyć na papierze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100-120 stopni. Drzwiczki piekarnika powinny być uchylone. Wysuszone skórki przełożyć do młynka do kawy i dodać pozostałe przyprawy, te mielone i te w całości. Dokładnie zemleć. Przełożyć do słoiczka z zakręcanym wieczkiem. Przyprawa gotowa. Można zmienić proporcje składników zależnie od upodobań. Można pominąć składnik, który się mniej lubi lub dodać ulubiony.