Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa przyprawa najlepsza. Niestety często jestem rozczarowana przyprawami ze sklepu, ponieważ zawierają duże ilości mąki, cukru.
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 313
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52541
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 313
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52541
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Składniki
Owoce dokładnie wyszorować i osuszyć. Otrzeć skórki na drobnej tarce. Rozłożyć na papierze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100-120 stopni. Drzwiczki piekarnika powinny być uchylone. Wysuszone skórki przełożyć do młynka do kawy i dodać pozostałe przyprawy, te mielone i te w całości. Dokładnie zemleć. Przełożyć do słoiczka z zakręcanym wieczkiem. Przyprawa gotowa. Można zmienić proporcje składników zależnie od upodobań. Można pominąć składnik, który się mniej lubi lub dodać ulubiony.