Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić masło ziołowe w domu? Przedstawiamy wam trzy ciekawe propozycje na pyszny dodatek do chleba.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Składniki
Masło dzielimy na 3 części.
Pierwszą kosteczkę masła przekładamy do miski, wyciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugą kosteczkę przekładamy do kolejnej miski i mieszamy ją z papryką w proszku. Łączymy składniki do momentu osiągnięcia kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ostatnią kosteczkę masła łączymy z gałązkami rozmarynu i również doprawiamy solą i pieprzem.