Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić masło ziołowe w domu? Przedstawiamy wam trzy ciekawe propozycje na pyszny dodatek do chleba.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Składniki
Masło dzielimy na 3 części.
Pierwszą kosteczkę masła przekładamy do miski, wyciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugą kosteczkę przekładamy do kolejnej miski i mieszamy ją z papryką w proszku. Łączymy składniki do momentu osiągnięcia kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ostatnią kosteczkę masła łączymy z gałązkami rozmarynu i również doprawiamy solą i pieprzem.