Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić masło ziołowe w domu? Przedstawiamy wam trzy ciekawe propozycje na pyszny dodatek do chleba.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Masło dzielimy na 3 części.
Pierwszą kosteczkę masła przekładamy do miski, wyciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugą kosteczkę przekładamy do kolejnej miski i mieszamy ją z papryką w proszku. Łączymy składniki do momentu osiągnięcia kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ostatnią kosteczkę masła łączymy z gałązkami rozmarynu i również doprawiamy solą i pieprzem.