Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić masło ziołowe w domu? Przedstawiamy wam trzy ciekawe propozycje na pyszny dodatek do chleba.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Masło dzielimy na 3 części.
Pierwszą kosteczkę masła przekładamy do miski, wyciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Drugą kosteczkę przekładamy do kolejnej miski i mieszamy ją z papryką w proszku. Łączymy składniki do momentu osiągnięcia kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ostatnią kosteczkę masła łączymy z gałązkami rozmarynu i również doprawiamy solą i pieprzem.