Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli wasze dzieci tak samo jak moje lubią żelki :) to koniecznie spróbujcie ich o wiele zdrowszą wersję :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
3 łyżeczki żelatyny wymieszać z 3 łyżeczkami cukru, zalać niewielką ilością wrzątku i dokładnie wymieszać. Woda musi być gorąca, żeby żelatyna dobrze się rozpuściła. Trzeba wszystko wymieszać porządnie tak, aby nie było grudek.
Do powstałej mikstury wcisnąć sok z cytryny, wymieszać i przelać połowę do foremek. Dobrze się sprawdzają takie do lodu.
Do reszty dodać soku owocowego. Ja użyłam z aronii, ale może być malinowy albo inny, który lubicie i znowu przelać do foremek.
Wstawić na pół godziny do lodówki do stężenia i gotowe :)