Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda się każdemu. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 378
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1777
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 378
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1777
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie dosypać mąkę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wierzch wyrównać dłonią namoczoną w wodzie. Posypać czarnuszką. Naciąć nożem – w kratkę.
Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.