Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup z jagód, np. z jeżyn i malin doskonale smakuje nie tylko z klasycznymi pieczeniami, pasztetami czy kiełbaskami, ale także z serem. Bardzo prosty w przygotowaniu, dzięki dodaniu cukru i octu nie wymaga nawet pasteryzacji.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 303
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3790
Składniki
Do duzego garnka wsypac przygotowane owoce i cukier, dodac ocet, gozdziki, ziele angielskie i laske cynamonu i zagotowac na malym ogniu, ciagle mieszajac. Nastepnie dodac miete i werbene cytrynowa. Przykryc i dusic na srednim ogniu przez ok. 1 godziny, od czasu do czasu mieszajac.
Po zagotowaniu, gdy plyn zgestnieje, wyjac laske cynamonu i galazki ziól. Przecedzic wszystko przez drobne sito, wlac zebrany sok do sloików, zamknac pokrywka i ustawic do góry dnem az do wystygniecia. Przecedzonej pulpy owocowej nie wyrzucac. Mozna z niej zrobic smaczny ocet owocowy zalewajac ja jasnym octem.