Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup z jagód, np. z jeżyn i malin doskonale smakuje nie tylko z klasycznymi pieczeniami, pasztetami czy kiełbaskami, ale także z serem. Bardzo prosty w przygotowaniu, dzięki dodaniu cukru i octu nie wymaga nawet pasteryzacji.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Składniki
Do duzego garnka wsypac przygotowane owoce i cukier, dodac ocet, gozdziki, ziele angielskie i laske cynamonu i zagotowac na malym ogniu, ciagle mieszajac. Nastepnie dodac miete i werbene cytrynowa. Przykryc i dusic na srednim ogniu przez ok. 1 godziny, od czasu do czasu mieszajac.
Po zagotowaniu, gdy plyn zgestnieje, wyjac laske cynamonu i galazki ziól. Przecedzic wszystko przez drobne sito, wlac zebrany sok do sloików, zamknac pokrywka i ustawic do góry dnem az do wystygniecia. Przecedzonej pulpy owocowej nie wyrzucac. Mozna z niej zrobic smaczny ocet owocowy zalewajac ja jasnym octem.