Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup z jagód, np. z jeżyn i malin doskonale smakuje nie tylko z klasycznymi pieczeniami, pasztetami czy kiełbaskami, ale także z serem. Bardzo prosty w przygotowaniu, dzięki dodaniu cukru i octu nie wymaga nawet pasteryzacji.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Do duzego garnka wsypac przygotowane owoce i cukier, dodac ocet, gozdziki, ziele angielskie i laske cynamonu i zagotowac na malym ogniu, ciagle mieszajac. Nastepnie dodac miete i werbene cytrynowa. Przykryc i dusic na srednim ogniu przez ok. 1 godziny, od czasu do czasu mieszajac.
Po zagotowaniu, gdy plyn zgestnieje, wyjac laske cynamonu i galazki ziól. Przecedzic wszystko przez drobne sito, wlac zebrany sok do sloików, zamknac pokrywka i ustawic do góry dnem az do wystygniecia. Przecedzonej pulpy owocowej nie wyrzucac. Mozna z niej zrobic smaczny ocet owocowy zalewajac ja jasnym octem.