Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezbyt pracochłonny, a na pewno lepsze niż ten sklepowy ;)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy jajka. Wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby można podsypać mąką. Wałkujemy ciasto cieniutko i kroimy makaron [lub przepuszczamy przez maszynkę jeśli taką posiadamy]. Gdy nie wykorzystamy całego makaronu możemy go ususzyć i schować do torebki.
Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Przelewamy zimną wodą.