Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezbyt pracochłonny, a na pewno lepsze niż ten sklepowy ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1454
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 510
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1454
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 510
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy jajka. Wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. W razie potrzeby można podsypać mąką. Wałkujemy ciasto cieniutko i kroimy makaron [lub przepuszczamy przez maszynkę jeśli taką posiadamy]. Gdy nie wykorzystamy całego makaronu możemy go ususzyć i schować do torebki.
Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Przelewamy zimną wodą.