Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makaron najlepszy do rosołu. Prosty i pyszny.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14570
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14570
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Z wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.
Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.
Ugotować makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, pamiętając o ty, że makaron wrzucamy do wrzącej wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja. Ugotowany makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem mięsa i warzywami. Smacznego !!!