Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makaron najlepszy do rosołu. Prosty i pyszny.
Dziś do pracy.
Odsłon: 27
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 621
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Dziś do pracy.
Odsłon: 27
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 621
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Składniki
Z wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.
Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.
Ugotować makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, pamiętając o ty, że makaron wrzucamy do wrzącej wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja. Ugotowany makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem mięsa i warzywami. Smacznego !!!