Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makaron najlepszy do rosołu. Prosty i pyszny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3514
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 584
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3514
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 584
Składniki
Z wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.
Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.
Ugotować makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, pamiętając o ty, że makaron wrzucamy do wrzącej wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja. Ugotowany makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem mięsa i warzywami. Smacznego !!!