Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makaron najlepszy do rosołu. Prosty i pyszny.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31192
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1461
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31192
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1461
Składniki
Z wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.
Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.
Ugotować makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, pamiętając o ty, że makaron wrzucamy do wrzącej wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja. Ugotowany makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem mięsa i warzywami. Smacznego !!!