Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz klasycznych marynat do miesa i ryb, stosujemy w czasie grillowania olej do smarowania potraw. Moja mieszanke stosuje juz od ponad 20 lat i jej uniwersalny sklad sprawia, ze nadaje sie zarówno do miesa, ryb jak i warzyw.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 78
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 52
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 78
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 52
Składniki
Czosnek obrac i ew. pokroic na mniejsze kawalki, przygotowac galazki rozmarynu i tymianku, obrac imbir.
Ząbek czosnku, plasterek imbiru i połówkę cytryny zmieszac z olliwa i pozostalymi skladnikami w szklance i odstawic na ok. godzine. Olej doskonale komponuje sie ze wszystkimi specjalami z grilla (miesem, rybami, warzywami i pieczywem i przechowuje sie w szczelnie zamknietej butelce przez wiele tygodni.