Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na domowy sos barbecue. Domowe sosy to zawsze dobry pomysł w sezonie grillowym. Ten sos barbecue świetnie sprawdzi się jako marynata do mięs przygotowanych w piekarniku czy na grillu właśnie, ale też jako dip do przekąsek lub nawet sos do pizzy. Ta propozycja stanowi fantastyczne połączenie smaków; lekka słodycz fajnie łączy się z kwaśnością octu, a całość jest podkreślana przez wędzony aromat i pikantność płynącą z przypraw.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Rozgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj przez około minutę.
Dodaj cukier i przyprawy: wędzoną paprykę, chili i pieprz cayenne. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejną minutę.
Wlej ocet jabłkowy i wodę. Mieszaj do momentu, aż rozpuści się cukier.
Dodaj ketchup. Gotuj, aż odparuje około 1/3 płynu, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego!