Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na domowy sos barbecue. Domowe sosy to zawsze dobry pomysł w sezonie grillowym. Ten sos barbecue świetnie sprawdzi się jako marynata do mięs przygotowanych w piekarniku czy na grillu właśnie, ale też jako dip do przekąsek lub nawet sos do pizzy. Ta propozycja stanowi fantastyczne połączenie smaków; lekka słodycz fajnie łączy się z kwaśnością octu, a całość jest podkreślana przez wędzony aromat i pikantność płynącą z przypraw.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 415
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 415
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Składniki
Rozgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj przez około minutę.
Dodaj cukier i przyprawy: wędzoną paprykę, chili i pieprz cayenne. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejną minutę.
Wlej ocet jabłkowy i wodę. Mieszaj do momentu, aż rozpuści się cukier.
Dodaj ketchup. Gotuj, aż odparuje około 1/3 płynu, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego!