Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na domowy sos barbecue. Domowe sosy to zawsze dobry pomysł w sezonie grillowym. Ten sos barbecue świetnie sprawdzi się jako marynata do mięs przygotowanych w piekarniku czy na grillu właśnie, ale też jako dip do przekąsek lub nawet sos do pizzy. Ta propozycja stanowi fantastyczne połączenie smaków; lekka słodycz fajnie łączy się z kwaśnością octu, a całość jest podkreślana przez wędzony aromat i pikantność płynącą z przypraw.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6245
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13184
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4927
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6245
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13184
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4927
Składniki
Rozgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj przez około minutę.
Dodaj cukier i przyprawy: wędzoną paprykę, chili i pieprz cayenne. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejną minutę.
Wlej ocet jabłkowy i wodę. Mieszaj do momentu, aż rozpuści się cukier.
Dodaj ketchup. Gotuj, aż odparuje około 1/3 płynu, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego!