Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dressing to nieodzowny dodatek każdej sałatki, takiej jak grecka, cesarska czy z tuńczykiem. Dzięki obecności oleju lub oliwy łatwiej przyswajają się witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Zaliczamy do nich witaminę A, E czy D3. Ponadto sos to dodatek do wielu potraw, bez których ciężko sobie wyobrazić współczesną kuchnię. Zielony dressing ziołowy do sałatek można łączyć z pomarańczą czy cytryną, dodając do ryb lub sałatek. Dzięki temu danie nabierze bardzo oryginalnego aromatu i smaku.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Składniki
Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek i bazylię umyj i strząśnij z nadmiaru wody. Zioła bardzo drobno posiekaj. Możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą blendera z ostrym ostrzem. Do miseczki przesyp posiekane wcześniej zioła.
W drugiej miseczce wymieszaj oliwę, ocet, miód i musztardę. Wodę dodaj tylko i wyłącznie w przypadku, jeśli oliwa z musztardą nie będą się chciały połączyć w jednolity sos. Dodaj posiekane zioła i wszystko razem wymieszaj. Dressing podawaj z dowolnymi sałatami czy innym daniem. Dla zachowania świeżości, dressing przechowuj w lodówce.