Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dressing to nieodzowny dodatek każdej sałatki, takiej jak grecka, cesarska czy z tuńczykiem. Dzięki obecności oleju lub oliwy łatwiej przyswajają się witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Zaliczamy do nich witaminę A, E czy D3. Ponadto sos to dodatek do wielu potraw, bez których ciężko sobie wyobrazić współczesną kuchnię. Zielony dressing ziołowy do sałatek można łączyć z pomarańczą czy cytryną, dodając do ryb lub sałatek. Dzięki temu danie nabierze bardzo oryginalnego aromatu i smaku.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1121
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12053
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1121
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12053
Składniki
Szczypiorek, natkę pietruszki, koperek i bazylię umyj i strząśnij z nadmiaru wody. Zioła bardzo drobno posiekaj. Możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą blendera z ostrym ostrzem. Do miseczki przesyp posiekane wcześniej zioła.
W drugiej miseczce wymieszaj oliwę, ocet, miód i musztardę. Wodę dodaj tylko i wyłącznie w przypadku, jeśli oliwa z musztardą nie będą się chciały połączyć w jednolity sos. Dodaj posiekane zioła i wszystko razem wymieszaj. Dressing podawaj z dowolnymi sałatami czy innym daniem. Dla zachowania świeżości, dressing przechowuj w lodówce.