Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Składniki
Warzywa surowe smażymy na oleju z suszonych pomidorów dodajemy przyprawy i bardzo lekko podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Ciasto; 1/3 szkl ciepłego mleka drożdże i 3 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 15-tu minutach do naszego zaczynu dodajemy resztę składników. Przesianą mąkę (najlepiej zacząć od 400g.), 2 jaja, letnie mleko, roztopione masło i sól. Wyrabiamy ciasto. Jeżeli nie będzie odchodziło od ręki należy dosypać troszkę więcej mąki. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Po godzinie krótko wyrabiamy, wałkujemy na prostokąt. Kładziemy warzywa i zwijamy w roladę. Piekłam 40 minut w 160*