Do góry

Dodatki Przepis na:

drożdżowa rolada z warzywami

drożdżowa rolada z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6349

Dodano:

Odsłon: 1674

pyszna :)

Składniki

  • Ciasto; 4 dkg, drożdży, 2 jaja, 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki soli do ciasta, 5 dkg. masła, od 400- 500 g. mąki
  • Farsz;
  • 1 duża papryka czerwona, kilka sztuk suszonych pomidorów
  • 1/2 opakowania mrożonego groszku, 1/3 szklanki czerwonej soczewicy
  • 1 czerwona cebula, 2 ząbki czosnku
  • olej (kilka łyżek) z suszonych pomidorów do smażenia warzyw przyprawy.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa surowe smażymy na oleju z suszonych pomidorów dodajemy przyprawy i bardzo lekko podlewamy wodą.
    Dusimy pod przykryciem 15 minut.

    Ciasto;
    1/3 szkl ciepłego mleka
    drożdże i 3 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    Po 15-tu minutach do naszego zaczynu dodajemy resztę składników.
    Przesianą mąkę (najlepiej zacząć od 400g.), 2 jaja, letnie mleko, roztopione masło i sól.

    Wyrabiamy ciasto. Jeżeli nie będzie odchodziło od ręki należy dosypać troszkę więcej mąki.

    Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

  2. Po godzinie krótko wyrabiamy, wałkujemy na prostokąt.
    Kładziemy warzywa i zwijamy w roladę.
    Piekłam 40 minut w 160*

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń