Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33848
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8071
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 84
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 244
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33848
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8071
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 84
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 244
Składniki
Warzywa surowe smażymy na oleju z suszonych pomidorów dodajemy przyprawy i bardzo lekko podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Ciasto; 1/3 szkl ciepłego mleka drożdże i 3 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 15-tu minutach do naszego zaczynu dodajemy resztę składników. Przesianą mąkę (najlepiej zacząć od 400g.), 2 jaja, letnie mleko, roztopione masło i sól. Wyrabiamy ciasto. Jeżeli nie będzie odchodziło od ręki należy dosypać troszkę więcej mąki. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Po godzinie krótko wyrabiamy, wałkujemy na prostokąt. Kładziemy warzywa i zwijamy w roladę. Piekłam 40 minut w 160*