Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest zawsze najlepszy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Wykonanie: W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże, dodać przecier z dyni, 1 szklankę mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie dodać resztę maki, utarte na parze jajko, sól do smaku, aromat o dowolnym smaku(kilka kropel), cukier waniliowy i całość dobrze wyrobić. Pod koniec wlać rozpuszczone masło i jeszcze chwilę wyrobić. Jeszcze raz odstawić na około 50 minut, po czym włożyć do wysmarowanej formy, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 190 stopni około 45 minut.