Do góry

Dodatki Przepis na:

Drożdżówka dyniowa

Drożdżówka  dyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2442 Ocena: 16366

Dodano:

Odsłon: 506

Domowy wypiek jest zawsze najlepszy.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Drożdżówka dyniowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże, dodać przecier z dyni, 1 szklankę mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie dodać resztę maki, utarte na parze jajko, sól do smaku, aromat o dowolnym smaku(kilka kropel), cukier waniliowy i całość dobrze wyrobić. Pod koniec wlać rozpuszczone masło i jeszcze chwilę wyrobić. Jeszcze raz odstawić na około 50 minut, po czym włożyć do wysmarowanej formy, posmarować rozmąconym jajkiem.

  2. Piec w temperaturze 190 stopni około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń