Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, wspaniały dodatek do barszczyku.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65105
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 686
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 703
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65105
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 686
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 703
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Drożdże utrzeć z cukrem i mlekiem, posolić do smaku.
Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować o grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką krążki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poczekać do wyrośnięcia, po czym posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem z solą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni 15- 20 minut.