Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem

Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 124

Dodano:

Odsłon: 5133

Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem idealny dodatek do dań głównych.

Składniki

  • 1/2 niewielkiej dyni,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka płaska miodu,
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku,
  • sól i pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obieramy i kroimy w kostkę mniej więcej 1,5 cm x1,5 cm.
    Cebulę kroimy w dużą kostkę.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę, lekko dosalamy i dusimy około 5 minut.
    Następnie dodajemy dynię i dusimy kolejne 5 minut.
    Na koniec dodajemymiód, czosnek, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem.
    Chwilkę dusimy.
    Gotowe.
    Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub przystawka.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń