Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem idealny dodatek do dań głównych.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2913
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1772
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2913
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1772
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w kostkę mniej więcej 1,5 cm x1,5 cm. Cebulę kroimy w dużą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę, lekko dosalamy i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy dynię i dusimy kolejne 5 minut. Na koniec dodajemymiód, czosnek, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem. Chwilkę dusimy. Gotowe. Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub przystawka. Smacznego ;)