Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować, pyszny dodatek do obiadu z kapusty duszonej. Tak przygotowana kapusta idealnie nadaje się do podania, do obiadu, mięsa lub możemy ją podać jako samodzielne lekki danie. Polecam wypróbować przepis i serdecznie pozdrawiam.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno siekam. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach, cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie kilkucentymetrowe paseczki.
Składniki mam już pokrojone, teraz na rozgrzanym oleju w rondlu lub na dużej głębokiej patelni, smażę cebulę przez około 2-3 minuty. Następnie dodaję paprykę i jeszcze smażę około 3 minut. Do podsmażonej cebuli z papryką, dodaję marchew, kapustę pomidory krojone, doprawiam przyprawami, dokładnie mieszam i duszę na małym ogniu, pod przykryciem około 25 minut, do miękkości. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam. Pod koniec duszenia, doprawiam do smaku cukrem, sokiem z cytryny i jeżeli trzeba to solą i pieprzem, i jeszcze przez chwilę duszę. Duszona kapusta jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa