Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować, pyszny dodatek do obiadu z kapusty duszonej. Tak przygotowana kapusta idealnie nadaje się do podania, do obiadu, mięsa lub możemy ją podać jako samodzielne lekki danie. Polecam wypróbować przepis i serdecznie pozdrawiam.
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno siekam. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach, cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie kilkucentymetrowe paseczki.
Składniki mam już pokrojone, teraz na rozgrzanym oleju w rondlu lub na dużej głębokiej patelni, smażę cebulę przez około 2-3 minuty.
Następnie dodaję paprykę i jeszcze smażę około 3 minut.
Do podsmażonej cebuli z papryką, dodaję marchew, kapustę pomidory krojone, doprawiam przyprawami, dokładnie mieszam i duszę na małym ogniu, pod przykryciem około 25 minut, do miękkości. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam.
Pod koniec duszenia, doprawiam do smaku cukrem, sokiem z cytryny i jeżeli trzeba to solą i pieprzem, i jeszcze przez chwilę duszę.
Duszona kapusta jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
Pyszne lekkie danie obiadowe młode ziemniaki,filet z kurczaka i oczywiście mł...
Odsłon: 21370
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 162
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 162
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno siekam. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach, cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie kilkucentymetrowe paseczki.
Składniki mam już pokrojone, teraz na rozgrzanym oleju w rondlu lub na dużej głębokiej patelni, smażę cebulę przez około 2-3 minuty. Następnie dodaję paprykę i jeszcze smażę około 3 minut. Do podsmażonej cebuli z papryką, dodaję marchew, kapustę pomidory krojone, doprawiam przyprawami, dokładnie mieszam i duszę na małym ogniu, pod przykryciem około 25 minut, do miękkości. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam. Pod koniec duszenia, doprawiam do smaku cukrem, sokiem z cytryny i jeżeli trzeba to solą i pieprzem, i jeszcze przez chwilę duszę. Duszona kapusta jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Dodatki
Aromatyczna marynata do karkówki
Dodatki
Marynata z musztardą francuską
Kluski francuskie do zup
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 50
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 168