Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszona marchewka

Duszona marchewka

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 377

Dodano:

Odsłon: 365

Marchewka duszona bez tłuszczu. Smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • Marchew duża 5 szt.
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Mąka pszenna 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić z dodatkiem pół łyżeczki soli i jednej szklanki wody pod przykryciem przez około 10 minut.

  2. Około 1/4 szklanki soku, który wypłynął z marchewki w czasie duszenia odlać i przestudzić. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do marchewki energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.

  3. Marchewkę z mąką doprawić pieprzem i ciągle mieszając dusić jeszcze przez około dwie minuty.
    Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu gotowy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń