Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka duszona bez tłuszczu. Smaczny dodatek do obiadu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Składniki
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić z dodatkiem pół łyżeczki soli i jednej szklanki wody pod przykryciem przez około 10 minut.
Około 1/4 szklanki soku, który wypłynął z marchewki w czasie duszenia odlać i przestudzić. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do marchewki energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Marchewkę z mąką doprawić pieprzem i ciągle mieszając dusić jeszcze przez około dwie minuty. Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu gotowy!