Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka duszona bez tłuszczu. Smaczny dodatek do obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić z dodatkiem pół łyżeczki soli i jednej szklanki wody pod przykryciem przez około 10 minut.
Około 1/4 szklanki soku, który wypłynął z marchewki w czasie duszenia odlać i przestudzić. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do marchewki energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Marchewkę z mąką doprawić pieprzem i ciągle mieszając dusić jeszcze przez około dwie minuty. Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu gotowy!