Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5885
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5885
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt. Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.