Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33485
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 93
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33485
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 93
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 231
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt. Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.