Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1063
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 135
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1063
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 135
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy je na kawałki. Ja użyłam foremki do ciastek w kształcie gwiazdki, by nadać ozdobny kształt. Marchewkę przekładamy do garnka, dodajemy masło, miód, sól i anyżek. Marchewkę zalewamy szklanką zimnej wody i dusimy pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Tak przygotowana marchewka jest wspaniałym dodatkiem np. do dań z drobiu.