Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ziemniaczki na lekką kolację.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31176
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1451
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31176
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1451
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować, utrzeć na puree i odstawić. Czosnek obrać i dusić na maśle bardzo powoli pod przykryciem( nie rumienić). Następnie wymieszać z 2 łyżkami mąki i szklanką mleka. Zagotować mieszając po czym zmiksować na gęsty sos. Wymieszać razem z puree ziemniaczanym i zaraz podawać jeszcze ciepłe np. z zimnym mlekiem lub maślanką.