Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż duszony z czosnkiem. Doskonały jako dodatek do dań rybnych.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
Składniki
Jarmuż umyć i poszatkować na paski o szerokości około 1,5 cm.
Czosnek rozgnieść i wraz z jarmużem wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem. Smażyć kilka minut, często mieszając.
Dodać szklankę wody i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie zdjąć z płyty grzewczej, dodać sól oraz jogurt naturalny i wymieszać.