Do góry

Dodatki Przepis na:

Duszony jarmuż

Duszony jarmuż

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 245

Dodano:

Odsłon: 358

Jarmuż duszony z czosnkiem. Doskonały jako dodatek do dań rybnych.

Składniki

  • Jarmuż 200 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Sól
  • Jogurt typu greckiego 2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jarmuż umyć i poszatkować na paski o szerokości około 1,5 cm.

  2. Czosnek rozgnieść i wraz z jarmużem wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem. Smażyć kilka minut, często mieszając.

  3. Dodać szklankę wody i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Następnie zdjąć z płyty grzewczej, dodać sól oraz jogurt naturalny i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń