Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż duszony z czosnkiem. Doskonały jako dodatek do dań rybnych.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 65
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 65
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Składniki
Jarmuż umyć i poszatkować na paski o szerokości około 1,5 cm.
Czosnek rozgnieść i wraz z jarmużem wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem. Smażyć kilka minut, często mieszając.
Dodać szklankę wody i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie zdjąć z płyty grzewczej, dodać sól oraz jogurt naturalny i wymieszać.