Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka, cukinia i brukselka - warzywa, które każdy zna. Razem tworzą świetne połączenie i sprawdzają się jako świetny dodatek do wielu dań :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Marchewki obrać i pokroić w kostkę.
Masło rozpuścić w garnku.
Dodać marchewkę i gotować przez około 7 min. Można dolać trochę wody.
Brukselkę umyć i pokroić.
Cukinię również umyć i pokroić w kostkę. Cukinii nie obieramy.
Warzywa dokładamy do gotującej się marchewki. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw. Uważać, żeby nie rozgotować warzyw. Pod koniec gotowania można dodać łyżkę mąki pszennej i wymieszać.
Smacznego!!!