Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon na dynie trwa w najlepsze proponuję zrobić z dyni gulasz, który jest intensywnie ziołowy. Można podawać go z kaszą, ryżem, makaronem lub zjeść samego. :)
garnek
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 323
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 323
Składniki
1. Dynię umyć, wydrążyć pestki i miąższ. Pokroić na grubą kostkę. 2. Pokrojoną dynię skropić sokiem z cytryny i wymieszać. 3. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na jednej łyżce oleju w średniej wielkości garnku. 4. Dorzucić dynię i smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dolać do garnka bulion i dusić przez ok 30 minut. 5. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, bazylią i ziołami prowansalskimi. 6. Odlać bulion do kubka i rozprowadzić w nim śmietanę. Dodać śmietanę do garnka i zagotować. Smacznego! :)