Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon na dynie trwa w najlepsze proponuję zrobić z dyni gulasz, który jest intensywnie ziołowy. Można podawać go z kaszą, ryżem, makaronem lub zjeść samego. :)
garnek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4761
Składniki
1. Dynię umyć, wydrążyć pestki i miąższ. Pokroić na grubą kostkę. 2. Pokrojoną dynię skropić sokiem z cytryny i wymieszać. 3. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na jednej łyżce oleju w średniej wielkości garnku. 4. Dorzucić dynię i smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dolać do garnka bulion i dusić przez ok 30 minut. 5. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, bazylią i ziołami prowansalskimi. 6. Odlać bulion do kubka i rozprowadzić w nim śmietanę. Dodać śmietanę do garnka i zagotować. Smacznego! :)