Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz przygotowałam do krokietów świątecznych bez mięsnych. Może być również wykorzystany do pierogów czy uszek. Polecam
deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, rondel,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10665
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9091
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10665
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9091
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Składniki
Grzyby moczymy 2 - 3 godziny, nastepnie przekładamy do rondla i gotujemy w wodzie z moczenia około 20 - 30 minut. Grzyby odsączamy na sitku i drobno kroimy najpierw w paseczki , a następnie siekamy w drobniutką kostkę. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną zalaną 100 ml. wody + woda z gotowania kapusty. Dodajemy liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Gdy kapusta jest miękka odcedzamy i odciskamy dobrze z wody (ja to robię na sitku) wyjmujemy liście laurowe ora ziele angielskie. Kapustę możemy drobniej pokroić. Na głębszej patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę , dodajemy grzybki, kapustę oraz starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą , opcjonalnie przyprawą Kucharek oraz przyprawą w płynie Magii. Całość mieszamy do połączenia składników i smażymy na średnim ogniu jeszcze około 8 - 10 minut. mieszając. Wyłączamy i odkładamy do przestygnięcia. Farsz do krokietów gotowy. Rada; Taki farsz możemy wykorzystać do pierogów czy uszek.
Ugotowane , odsączone grzybki drobno siekamy.
Do cebuli i grzybków dodajemy kapustę, starty ser żółty oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy jeszcze około 8 - 10 minut. według uznania.
Farsz na pierogi gotowy. Smacznego