Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz przygotowałam do krokietów świątecznych bez mięsnych. Może być również wykorzystany do pierogów czy uszek. Polecam
deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, rondel,
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Grzyby moczymy 2 - 3 godziny, nastepnie przekładamy do rondla i gotujemy w wodzie z moczenia około 20 - 30 minut. Grzyby odsączamy na sitku i drobno kroimy najpierw w paseczki , a następnie siekamy w drobniutką kostkę. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną zalaną 100 ml. wody + woda z gotowania kapusty. Dodajemy liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Gdy kapusta jest miękka odcedzamy i odciskamy dobrze z wody (ja to robię na sitku) wyjmujemy liście laurowe ora ziele angielskie. Kapustę możemy drobniej pokroić. Na głębszej patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę , dodajemy grzybki, kapustę oraz starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą , opcjonalnie przyprawą Kucharek oraz przyprawą w płynie Magii. Całość mieszamy do połączenia składników i smażymy na średnim ogniu jeszcze około 8 - 10 minut. mieszając. Wyłączamy i odkładamy do przestygnięcia. Farsz do krokietów gotowy. Rada; Taki farsz możemy wykorzystać do pierogów czy uszek.
Ugotowane , odsączone grzybki drobno siekamy.
Do cebuli i grzybków dodajemy kapustę, starty ser żółty oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy jeszcze około 8 - 10 minut. według uznania.
Farsz na pierogi gotowy. Smacznego