Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 670

Dodano:

Odsłon: 340

polecam

Składniki

  • fasola biała - 2 szkl
  • kiełbasa podwawelska - 50 dag
  • mąka pszenna 2-3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżki
  • smalec
  • cebula - 2 szt
  • wywar mięsny
  • czosnek
  • cukier
  • sól
  • Pieprz
  • majeranek suszony
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka po bretońsku

Przygotowanie

  1. Fasole białą przebrać, opłukać i zalać zimnym wywarem mięsnym, następnie to zagotować i odstawić na 2 godziny. Po upływie tego czasu ponownie postawić na gaz i ugotować do miękkości.
    Cebule obrać z piórek, opłukać i drobno pokroić, wrzucić ją na tłuszcz i delikatnie zrumienić. Kiełbasę pokroić w plasterki dodać do cebuli i razem podsmażyć i dodać do gotującej się fasoli.
    Smalec rozgrzać, dodać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc jej, połączyć z koncentratem, następnie dodać zasmażkę pomidorową do garnka z fasolą i kiełbasą.
    Teraz doprawić do smaku solą, pieprze, cukrem i odrobina suszonego majeranku.
    Dusić jeszcze wszystko razem przez kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń