Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Składniki
Fasole białą przebrać, opłukać i zalać zimnym wywarem mięsnym, następnie to zagotować i odstawić na 2 godziny. Po upływie tego czasu ponownie postawić na gaz i ugotować do miękkości. Cebule obrać z piórek, opłukać i drobno pokroić, wrzucić ją na tłuszcz i delikatnie zrumienić. Kiełbasę pokroić w plasterki dodać do cebuli i razem podsmażyć i dodać do gotującej się fasoli. Smalec rozgrzać, dodać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc jej, połączyć z koncentratem, następnie dodać zasmażkę pomidorową do garnka z fasolą i kiełbasą. Teraz doprawić do smaku solą, pieprze, cukrem i odrobina suszonego majeranku. Dusić jeszcze wszystko razem przez kilka minut.