Do góry

Dodatki Przepis na:

Fasolka szparagowa w pomidorach

Przepis dnia 2015-05-19
Fasolka szparagowa w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49499

Dodano:

Odsłon: 3300

W czasie, gdy świeże pomidory są jeszcze zbyt drogie lub zwyczajnie nie mają smaku, idealnie sprawdzają się pomidory w zalewie, których często używam. Poniżej przepis z wykorzystaniem właśnie takich pomidorów. Polecam! Tanio, smacznie i zdrowo!

Składniki

  • pomidory krojone w zalewie 1 puszka
  • kukurydza 1/2 puszki
  • fasolka szparagowa żółta i zielona (mrożona) 30 dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 łyżka
  • sól, pieprz czarny mielony
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa w pomidorach

Przygotowanie

  1. Fasolkę wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy 10- 15 minut, po tym czasie odcedzamy. Jeżeli mamy świeżą fasolkę, przed gotowaniem należy ją umyć i odciąć końcówki.
    W rondelku rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim drobno posiekany czosnek, dodajemy pomidory. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy kilka minut.
    Następnie dodajemy fasolkę szparagową i osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i gotowe.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elektronik92 17 czerwca 2015 fajne połączenie :) na pewno wypróbuję:)
pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 maja 2015 Świetny pomysł na niezwykle smaczną fasolkę :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń