Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie, gdy świeże pomidory są jeszcze zbyt drogie lub zwyczajnie nie mają smaku, idealnie sprawdzają się pomidory w zalewie, których często używam. Poniżej przepis z wykorzystaniem właśnie takich pomidorów. Polecam! Tanio, smacznie i zdrowo!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 86
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2659
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1881
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 86
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2659
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1881
Składniki
Fasolkę wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy 10- 15 minut, po tym czasie odcedzamy. Jeżeli mamy świeżą fasolkę, przed gotowaniem należy ją umyć i odciąć końcówki. W rondelku rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim drobno posiekany czosnek, dodajemy pomidory. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy kilka minut. Następnie dodajemy fasolkę szparagową i osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Smacznego.