Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza fasolka szparagowa to ta tradycyjna: z bułką tartą przesmażoną na masełku. Ale czasem warto spróbować czegoś innego. Proponuję fasolkę szparagową z czosnkiem, natką i koperkiem przesmażonymi na maśle. To jest naprawdę pyszne:) Warto spróbować:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13286
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11024
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13286
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5049
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i hotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i przesmażamy przez chwilę pilnując by czosnek się nie przypalił. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek, solimy do smaku i mieszając przesmażamy przez minutkę. Fasolkę odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem z czosnkiem i zieleniną. Odsączoną fasolkę /zimną, ugotowaną wcześniej/ możemy też przełożyć na patelnię z masłem i dodatkami i przez chwilę razem przesmażyć.