Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza fasolka szparagowa to ta tradycyjna: z bułką tartą przesmażoną na masełku. Ale czasem warto spróbować czegoś innego. Proponuję fasolkę szparagową z czosnkiem, natką i koperkiem przesmażonymi na maśle. To jest naprawdę pyszne:) Warto spróbować:)
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1581
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 144
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 48
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 112
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6261
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1581
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 144
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 48
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 112
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6261
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i hotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i przesmażamy przez chwilę pilnując by czosnek się nie przypalił. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek, solimy do smaku i mieszając przesmażamy przez minutkę. Fasolkę odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem z czosnkiem i zieleniną. Odsączoną fasolkę /zimną, ugotowaną wcześniej/ możemy też przełożyć na patelnię z masłem i dodatkami i przez chwilę razem przesmażyć.