Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza fasolka szparagowa to ta tradycyjna: z bułką tartą przesmażoną na masełku. Ale czasem warto spróbować czegoś innego. Proponuję fasolkę szparagową z czosnkiem, natką i koperkiem przesmażonymi na maśle. To jest naprawdę pyszne:) Warto spróbować:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23003
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23003
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i hotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i przesmażamy przez chwilę pilnując by czosnek się nie przypalił. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek, solimy do smaku i mieszając przesmażamy przez minutkę. Fasolkę odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy masłem z czosnkiem i zieleniną. Odsączoną fasolkę /zimną, ugotowaną wcześniej/ możemy też przełożyć na patelnię z masłem i dodatkami i przez chwilę razem przesmażyć.