Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2996
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2996
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 800
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.
Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.
Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.