Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11764
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11764
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.
Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.
Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.