Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.
Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.
Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut.
Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Przepis dnia
W czasie, gdy świeże pomidory są jeszcze zbyt drogie lub zwyczajnie nie mają...
Odsłon: 139
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Odsłon: 22563
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4100
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 33
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 42
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 106
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1060
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4100
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 33
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 42
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 106
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1060
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.
Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.
Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 372
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 457