Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.
Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.
Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.