Do góry

Dodatki Przepis na:

Focaccia chleb do grilla

Focaccia chleb do grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 155 Ocena: 1403

Dodano:

Odsłon: 676

Focaccia pyszny wloski chleb do Grilla.Polecam!

Składniki

  • 500g maki
  • 15g drozdzy swiezych
  • 10g soli
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 315ml wody
  • warzywa,ziola do dekoracji i oblozenia pieczywa
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Focaccia chleb do grilla

Przygotowanie

  1. Drozdze ,oliwe ,sól i wode razem mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na 20mni.Nastepnie zagniatamy i znow zostawiamy do wyrosniecia na ok.15 min.W tym czasie smarujemy blache oliwa.Piekarnik zalaczamy na 250 stopni góra/dól.Kroimy warzywa takie jakie chcemy miec na chlebie.Nastepnie,dajemy ciasto na blache i rekami rozciagamy,obkladamy warzywami wedlug uznania.Obnizamy temperature do 220 stopni i wkladamy chleb do piekarnika.

  2. Pieczemy: 220stopni przez ok.30min. góra/dól.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń