Do góry

Dodatki Przepis na:

Focaccia, chleb do grilla ,chleb plaski,Fladenbrot

Focaccia, chleb do grilla ,chleb plaski,Fladenbrot

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 66

Dodano:

Odsłon: 171

Focaccia pyszny wloski chleb do Grilla.Polecam!

Składniki

  • 500g maki
  • 15g drozdzy swiezych
  • 10g soli
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 315ml wody
  • warzywa,ziola do dekoracji i oblozenia pieczywa
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Focaccia, chleb do grilla ,chleb plaski,Fladenbrot

Przygotowanie

  1. drozdze ,oliwe ,sól i wode razem mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na 10mni.Nastepnie zagniatamy i znow zostawiamy do wyrosniecia.W tym czasie smarujemy blache oliwa.Kroimy warzywa taki jakie chcemy miec na chlebie.Nastepnie,dajemy ciasto na blache i rekami rozciagamy,obkladamy warzywami wedlug uznania.

  2. Pieczemy: 220stopni przez ok.30min. góra/dól.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń