Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone frytki możemy zaraz po usmażeniu zajadać jak również możemy użyć ich zamiast ziemniaków do dania głównego.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326440
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12086
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16854
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326440
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12086
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16854
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5503
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w paski o grubości i szerokości 1 cm. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Do sitka wsypujemy surowe frytki, zanurzamy je w gorącym oleju i smażymy na rumiany kolor.
Po usmażeniu wyjmujemy sitko z frytkami, posypujemy solą mieszamy podrzucając i wysypujemy na talerz. Smacznego !!!