Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone frytki możemy zaraz po usmażeniu zajadać jak również możemy użyć ich zamiast ziemniaków do dania głównego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w paski o grubości i szerokości 1 cm. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Do sitka wsypujemy surowe frytki, zanurzamy je w gorącym oleju i smażymy na rumiany kolor.
Po usmażeniu wyjmujemy sitko z frytkami, posypujemy solą mieszamy podrzucając i wysypujemy na talerz. Smacznego !!!