Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone frytki możemy zaraz po usmażeniu zajadać jak również możemy użyć ich zamiast ziemniaków do dania głównego.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12014
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8828
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155483
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12014
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8828
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155483
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1195
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w paski o grubości i szerokości 1 cm. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Do sitka wsypujemy surowe frytki, zanurzamy je w gorącym oleju i smażymy na rumiany kolor.
Po usmażeniu wyjmujemy sitko z frytkami, posypujemy solą mieszamy podrzucając i wysypujemy na talerz. Smacznego !!!