Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone frytki możemy zaraz po usmażeniu zajadać jak również możemy użyć ich zamiast ziemniaków do dania głównego.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8681
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w paski o grubości i szerokości 1 cm. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Do sitka wsypujemy surowe frytki, zanurzamy je w gorącym oleju i smażymy na rumiany kolor.
Po usmażeniu wyjmujemy sitko z frytkami, posypujemy solą mieszamy podrzucając i wysypujemy na talerz. Smacznego !!!