Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam bataty, bo są pyszne i zdrowe. Są bogatym źródłem karotenów i karotenoidów oraz luteiny, która ma korzystny wpływ na nasz wzrok. Frytki przygotowuję w lekkiej, pieczonej wersji, bez nadmiaru tłuszczu. Frytki z batatów mają delikatny, słodki smak, a dodatek wędzonej papryki sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Są świetnie jako samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu.
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4629
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3060
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 228
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4629
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3060
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 228
Składniki
Bataty obieramy i kroimy na frytki. Olej łączymy z tymiankiem, papryką wędzoną, solą i pieprzem. W przygotowanej mieszance obtaczamy pokrojone bataty i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (pieczenie góra - dół) na około 20 minut.
Frytki z batatów serwujemy z dodatkiem ulubionych sosów lub jako dodatek do obiadu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Dodatki
Sos do kurczaka z ryżem
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dziś poleca się młoda kapusta ugotowana na rzadko w sam raz do ziemniaków lub...
Odsłon: 92
Śledzie kiszone
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie podda...
Odsłon: 237