Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam bataty, bo są pyszne i zdrowe. Są bogatym źródłem karotenów i karotenoidów oraz luteiny, która ma korzystny wpływ na nasz wzrok. Frytki przygotowuję w lekkiej, pieczonej wersji, bez nadmiaru tłuszczu. Frytki z batatów mają delikatny, słodki smak, a dodatek wędzonej papryki sprawia, że smakują jeszcze lepiej. Są świetnie jako samodzielna przekąska lub dodatek do obiadu.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 101
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4464
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 101
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4464
Składniki
Bataty obieramy i kroimy na frytki. Olej łączymy z tymiankiem, papryką wędzoną, solą i pieprzem. W przygotowanej mieszance obtaczamy pokrojone bataty i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C (pieczenie góra - dół) na około 20 minut.
Frytki z batatów serwujemy z dodatkiem ulubionych sosów lub jako dodatek do obiadu.