Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z batatów w chrupiącej panierce. Są świetnym dodatkiem do ryb i mięs, ale sprawdzą się także jako samodzielna przekąska.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9815
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42289
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 403
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9815
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42289
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 455
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 271
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 403
Składniki
Słodkiego ziemniaka obieramy i kroimy na frytki. Zalewamy zimną wodą na co najmniej godzinę. Po tym czasie odcedzamy i porządnie osuszamy ręcznikiem. Do miski wkładamy batata, zasypujemy mąką i paprykami. Potrząsamy energicznie, aż wszystkie frytki nie będą obtoczone. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy lekko olejem. Układamy frytki tak, aby nie nie nakładały się na siebie. Z góry znów spryskujemy olejem. Pieczemy w 200 stopniach przez 30- 35 minut. Pod koniec pieczenia możecie włączyć funkcję 'grill' aby mocniej zarumienić frytki. Podajemy od razu jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę,