Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z batatów w chrupiącej panierce. Są świetnym dodatkiem do ryb i mięs, ale sprawdzą się także jako samodzielna przekąska.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118013
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118013
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8375
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Słodkiego ziemniaka obieramy i kroimy na frytki. Zalewamy zimną wodą na co najmniej godzinę. Po tym czasie odcedzamy i porządnie osuszamy ręcznikiem. Do miski wkładamy batata, zasypujemy mąką i paprykami. Potrząsamy energicznie, aż wszystkie frytki nie będą obtoczone. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy lekko olejem. Układamy frytki tak, aby nie nie nakładały się na siebie. Z góry znów spryskujemy olejem. Pieczemy w 200 stopniach przez 30- 35 minut. Pod koniec pieczenia możecie włączyć funkcję 'grill' aby mocniej zarumienić frytki. Podajemy od razu jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę,