Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z batatów w chrupiącej panierce. Są świetnym dodatkiem do ryb i mięs, ale sprawdzą się także jako samodzielna przekąska.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Słodkiego ziemniaka obieramy i kroimy na frytki. Zalewamy zimną wodą na co najmniej godzinę. Po tym czasie odcedzamy i porządnie osuszamy ręcznikiem. Do miski wkładamy batata, zasypujemy mąką i paprykami. Potrząsamy energicznie, aż wszystkie frytki nie będą obtoczone. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy lekko olejem. Układamy frytki tak, aby nie nie nakładały się na siebie. Z góry znów spryskujemy olejem. Pieczemy w 200 stopniach przez 30- 35 minut. Pod koniec pieczenia możecie włączyć funkcję 'grill' aby mocniej zarumienić frytki. Podajemy od razu jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę,