Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania zamiast ziemniaków, lub podawać z sosem jako przekąska.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 42
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 31
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 42
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 31
Składniki
Wykonanie: Cukinię opłukać, odciąć końce i pokroić wzdłuż na cztery części. Następnie kawałki cukinii przekroić na połówki i pokroić w frytki. Jajka rozbełtać na talerzu, przyprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Obtaczać frytki w mące, zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej z parmezanem. Gotowe frytki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypać papryką mieloną. Piec w piekarniku w temperaturze 190-200 stopni przez 12 minut do zrumieniania. Wykonanie sosu bazyliowego: Liście bazylii drobno posiekać, wrzucić do moździerza, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i sok z cytryny i dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać oliwę i wymieszać z majonezem.