Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania zamiast ziemniaków, lub podawać z sosem jako przekąska.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2087
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1079
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12033
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2087
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1079
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12033
Składniki
Wykonanie: Cukinię opłukać, odciąć końce i pokroić wzdłuż na cztery części. Następnie kawałki cukinii przekroić na połówki i pokroić w frytki. Jajka rozbełtać na talerzu, przyprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Obtaczać frytki w mące, zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej z parmezanem. Gotowe frytki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypać papryką mieloną. Piec w piekarniku w temperaturze 190-200 stopni przez 12 minut do zrumieniania. Wykonanie sosu bazyliowego: Liście bazylii drobno posiekać, wrzucić do moździerza, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i sok z cytryny i dokładnie utrzeć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać oliwę i wymieszać z majonezem.