Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Składniki
Kurze żołądki oczyścić z tłuszczu,wymoczyć w wodzie. Dać do garnka zalać wodą i zagotować,wodę odlać.Czynność powtórzyć 2 razy. Obgotowane żołądki zalać ponownie wodą,dodać przyprawy,marchew,ziele,liście oraz podudzia z indyka. Gotować 2 godz.do miękkości żołądków i podudzi. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięsko jest miękkie wybrać z rosołu,wystudzić poporcjować tzn.pokroić . Przygotować miseczki,na spód dać marchew,groszek ,natkę pietruszki oraz pokrojone żołądki i mięso. Rosół doprawić do smaku,wsypać do gorącego żelatynę,nie gotować tylko rozpuścić. Przestudzonym rosołem zalać mięso i dać do lodówki do zastygnięcia. Smacznego życzę!