Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4000
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 182
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 594
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 560
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4000
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 182
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 594
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 560
Składniki
Kurze żołądki oczyścić z tłuszczu,wymoczyć w wodzie. Dać do garnka zalać wodą i zagotować,wodę odlać.Czynność powtórzyć 2 razy. Obgotowane żołądki zalać ponownie wodą,dodać przyprawy,marchew,ziele,liście oraz podudzia z indyka. Gotować 2 godz.do miękkości żołądków i podudzi. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięsko jest miękkie wybrać z rosołu,wystudzić poporcjować tzn.pokroić . Przygotować miseczki,na spód dać marchew,groszek ,natkę pietruszki oraz pokrojone żołądki i mięso. Rosół doprawić do smaku,wsypać do gorącego żelatynę,nie gotować tylko rozpuścić. Przestudzonym rosołem zalać mięso i dać do lodówki do zastygnięcia. Smacznego życzę!