Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 358
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2249
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1829
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 687
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 358
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2249
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1829
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 687
Składniki
Kurze żołądki oczyścić z tłuszczu,wymoczyć w wodzie. Dać do garnka zalać wodą i zagotować,wodę odlać.Czynność powtórzyć 2 razy. Obgotowane żołądki zalać ponownie wodą,dodać przyprawy,marchew,ziele,liście oraz podudzia z indyka. Gotować 2 godz.do miękkości żołądków i podudzi. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięsko jest miękkie wybrać z rosołu,wystudzić poporcjować tzn.pokroić . Przygotować miseczki,na spód dać marchew,groszek ,natkę pietruszki oraz pokrojone żołądki i mięso. Rosół doprawić do smaku,wsypać do gorącego żelatynę,nie gotować tylko rozpuścić. Przestudzonym rosołem zalać mięso i dać do lodówki do zastygnięcia. Smacznego życzę!