Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Idealne na przyjęcia dziecięce.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Galaretki przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy, aby trochę przestygły oraz zgęstniały. W tym czasie przygotowujemy pomarańcze. Owoce dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżką miąższ i osuszamy skórki. Gdy galaretki zaczną tężeć, wówczas przelewamy je do owocowych miseczek.Jeżeli chcąc mieć owoc jednokolorowy, wlewamy galaretkę do pełności, a jeżeli wybieramy opcję dwukolorową galaretkę wlewamy do 1/2 wysokości skórki i wstawiamy do lodówki, aby całkowicie stężała. Dopiero wówczas możemy dolać drugą połowę. Kiedy galaretki będą już gotowe wówczas kroimy je w ćwiartki ostrym nożem. Rada: pomarańcze najlepiej jest zalewać i chłodzić w foremce do muffinek. Nie przechylają się wówczas i galaretka nam się nie rozleje:) Pozostały po galaretkach miąższ możemy przeznaczyć na sok lub po prostu zjeść go.