Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Idealne na przyjęcia dziecięce.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Galaretki przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy, aby trochę przestygły oraz zgęstniały. W tym czasie przygotowujemy pomarańcze. Owoce dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżką miąższ i osuszamy skórki. Gdy galaretki zaczną tężeć, wówczas przelewamy je do owocowych miseczek.Jeżeli chcąc mieć owoc jednokolorowy, wlewamy galaretkę do pełności, a jeżeli wybieramy opcję dwukolorową galaretkę wlewamy do 1/2 wysokości skórki i wstawiamy do lodówki, aby całkowicie stężała. Dopiero wówczas możemy dolać drugą połowę. Kiedy galaretki będą już gotowe wówczas kroimy je w ćwiartki ostrym nożem. Rada: pomarańcze najlepiej jest zalewać i chłodzić w foremce do muffinek. Nie przechylają się wówczas i galaretka nam się nie rozleje:) Pozostały po galaretkach miąższ możemy przeznaczyć na sok lub po prostu zjeść go.