Do góry

Dodatki Przepis na:

Genialny patent na ziemniaki. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku

Genialny patent na ziemniaki. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2715

Dodano:

Odsłon: 2537

Ziołowe łódeczki ziemniaczane z piekarnika będą rewelacyjnym dodatkiem do każdego obiadu. Gwarantujemy, że cała rodzina będzie się nimi zajadać.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków (najlepiej stricte przeznaczonych do pieczenia)
  • 5 łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki bazylii
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Genialny patent na ziemniaki. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie umyj. Możesz je obrać, chyba, że skórka wygląda dobrze, to nie musisz tego robić. Pokrój ziemniaki na średniej wielkości łódeczki. Włóż do miski z zimną wodą i odczekaj ok. godziny.

  2. Ziemniaki dokładnie umyj. Możesz je obrać, chyba, że skórka wygląda dobrze, to nie musisz tego robić. Pokrój ziemniaki na średniej wielkości łódeczki. Włóż do miski z zimną wodą i odczekaj ok. godziny.

  3. W międzyczasie piekarnik nagrzej do 180 stopni. Wsyp ziemniaczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby jak najmniej się z sobą stykały. Piecz około 30 minut. Dopiero po wyjęciu z piekarnika obficie posyp je solą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń