Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na gotowana dynię. Ugotowaną pulpę z dyni można dodać do ciast , naleśników, zup, owsianki. Zblendowaną pulpę z dyni można również zamrozić.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 262
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 262
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 415
Składniki
Dynię obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Do garnka wlej wodę, dodaj dynię i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 30 minut często mieszając.
Miękką dynię możesz zblendować na gładko. Pulpę przechowuj w lodówce, możesz ją również zamrozić lub przełożyć do słoiczków i zagotować.
Gotowej pulpy możemy używać do dań na słodko lub na słono.