Do góry

Dodatki Przepis na:

Grillowane ziemniaczki ziołowe

Grillowane ziemniaczki ziołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 354 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 3548

Lubicie młode ziemniaki? No ba! Kto ich nie lubi? :D A ponieważ nadchodzi majówka to nic dziwnego, że mam dla Was przepis na grillowane ziemniaczki ziołowe. To fenomenalny dodatek do każdego rodzaju mięs czy ryb z grilla.

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 3-4 łyżki oleju
  • 4-5 ząbków czosnku
  • gałązka zataru
  • 2 gałązki tymianku imbirowego
  • 2 gałązki cząbru górskiego
  • gałązka kocanki włoskiej
  • 2 gałązki tymianku cytrynowego
  • 2 gałązki rozmarynu
  • kilka listków szałwii
  • szczypta gruboziarnistej soli
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Najpierw ziemniaki dokładnie szorujemy. Kroimy na ćwiartki i wrzucamy do miski.

  2. Następnie wszystkie zioła drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Później zgniatamy czosnek (żeby oddał więcej aromatu) i dorzucamy do miski. Na koniec dodajemy olej i sól. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

  3. Po tym czasie wrzucamy na rozgrzanego grilla. Grillujemy z każdej strony, aż ziemniaczki zmiękną i ładnie się zarumienią. Ziemniaczki można również przygotować w piekarniku.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń