Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola orzechowo-kokosowa to świetny dodatek do jogurtu naturalnego, czy mleka. Wykonana w ten sposób będzie o wiele zdrowsza i mniej kaloryczna - zamiast cukru, czy miodu w przepisie znajdziecie niemal bezkaloryczny słodzik - erytrytol. Granola przygotowana w takiej formie doskonale sprawdzi się w diecie diabetyków oraz wszystkich osób dbających o linię i zgrabną sylwetkę.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 574
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 263
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 121
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 101
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13032
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 574
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 263
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 121
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 101
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 13032
Składniki
Płatki owsiane przesyp do miski. Dodaj orzechy, płatki kokosowe i nasiona chia.
Erytrytol rozpuść w wodzie. Dodaj do orzechowo-kokosowej mieszanki razem z olejem kokosowym. Składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Granolę rozłóż na całej powierzchni pergaminu.
Blachę z orzechowo-kokosową granolą wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15-20 minut (do zrumienienia).
Gotową granolę wystudź. Przesyp do suchego, szczelnego pojemnika.