Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola orzechowo-kokosowa to świetny dodatek do jogurtu naturalnego, czy mleka. Wykonana w ten sposób będzie o wiele zdrowsza i mniej kaloryczna - zamiast cukru, czy miodu w przepisie znajdziecie niemal bezkaloryczny słodzik - erytrytol. Granola przygotowana w takiej formie doskonale sprawdzi się w diecie diabetyków oraz wszystkich osób dbających o linię i zgrabną sylwetkę.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8568
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8568
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Składniki
Płatki owsiane przesyp do miski. Dodaj orzechy, płatki kokosowe i nasiona chia.
Erytrytol rozpuść w wodzie. Dodaj do orzechowo-kokosowej mieszanki razem z olejem kokosowym. Składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Granolę rozłóż na całej powierzchni pergaminu.
Blachę z orzechowo-kokosową granolą wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15-20 minut (do zrumienienia).
Gotową granolę wystudź. Przesyp do suchego, szczelnego pojemnika.