Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola orzechowo-kokosowa to świetny dodatek do jogurtu naturalnego, czy mleka. Wykonana w ten sposób będzie o wiele zdrowsza i mniej kaloryczna - zamiast cukru, czy miodu w przepisie znajdziecie niemal bezkaloryczny słodzik - erytrytol. Granola przygotowana w takiej formie doskonale sprawdzi się w diecie diabetyków oraz wszystkich osób dbających o linię i zgrabną sylwetkę.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13436
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 584
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 762
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13436
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 584
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 762
Składniki
Płatki owsiane przesyp do miski. Dodaj orzechy, płatki kokosowe i nasiona chia.
Erytrytol rozpuść w wodzie. Dodaj do orzechowo-kokosowej mieszanki razem z olejem kokosowym. Składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Granolę rozłóż na całej powierzchni pergaminu.
Blachę z orzechowo-kokosową granolą wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15-20 minut (do zrumienienia).
Gotową granolę wystudź. Przesyp do suchego, szczelnego pojemnika.