Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cztery razy więcej smaku w jednej frytce
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 554
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 271
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 137
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 554
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 271
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 137
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Składniki
Gruba frytka ma mniejszą styczność z olejem przez co jest zdrowsza, poza tym miąższ wewnątrz jest wręcz kremowy! Ziemniaki kroje na frytkę o boku ponad jednego centymetra i wkładam do miski z woda i idę do pracy. Po powrocie z pracy opłukane frytki zagotowuję w nowej wodzie, od momentu zagotowania trzymam je 3-4 minuty. Potem odsączam je na durszlaku i w razie potrzeby na lnianej ścierce. Potem wkładam je do rozgrzanego oleju - tak żeby miały w miarę luźno i czekam aż się przyrumienią. W zależności od gatunku ziemniaka 20- 25 minut. Najsmaczniejsze z solą morską! Smacznego :-)