Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cztery razy więcej smaku w jednej frytce
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5556
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29896
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19625
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5556
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29896
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19625
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Gruba frytka ma mniejszą styczność z olejem przez co jest zdrowsza, poza tym miąższ wewnątrz jest wręcz kremowy! Ziemniaki kroje na frytkę o boku ponad jednego centymetra i wkładam do miski z woda i idę do pracy. Po powrocie z pracy opłukane frytki zagotowuję w nowej wodzie, od momentu zagotowania trzymam je 3-4 minuty. Potem odsączam je na durszlaku i w razie potrzeby na lnianej ścierce. Potem wkładam je do rozgrzanego oleju - tak żeby miały w miarę luźno i czekam aż się przyrumienią. W zależności od gatunku ziemniaka 20- 25 minut. Najsmaczniejsze z solą morską! Smacznego :-)