Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gugle czyli ziemniaczane kluseczki. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć na sitku. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zezłocić na maśle. Dodać do ziemniaków. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przyprawić solą i wyrobić.
Używając dwóch łyżeczek zrobić małe kluseczki i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przelać zimną wodą.