Do góry

Dodatki Przepis na:

Hummus z burakami

Hummus z burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 179

Pasta, która nada się jako dodatek do mięs, warzyw, kanapek lub dpi do krakersów.

Składniki

  • Ugotowane buraki (3 nieduże sztuki)
  • Pasta sezamowa tahini (3 łyżki)
  • Ciecierzyca (pół puszki lub słoika - około 200g)
  • Czosnek (3 ząbki)
  • Pieprz
  • Sól
  • Oliwa lub olej lniany
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Hummus z burakami

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy pokrojone w kostkę buraki, pastę tahini, oliwę oraz czosnek.

  2. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń