Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferie, ferie i po feriach, można w końcu wrócić do normalności. Julka w szkole, a ja odrabiam blogowe zaległości. Dziś proponuje wam przepis na humus z fasoli "Jaś" zamiast z cieciorki. Dla mnie w smaku również pyszny, prosty i szybki do zrobienia. Dla mnie najlepszy z domową tortillą i konserwową papryką.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11871
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8556
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155332
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11871
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8556
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155332
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
Fasolę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Do zmielonej fasoli dodajemy pastę tahini, kumin, czosnek, sok z cytryny, olej i trochę soli.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej robotem. W zależności jaką chcecie uzyskać konsystencję humusu dolewacie więcej wody lub oleju. Ja lubię jak ma konsystencję pasty do kanapek. Ja przeważnie humus nakładam na kawałki tortilli, a na to konserwową paprykę. Pycha. Smacznego !!!