Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy do doskonały dodatek do wigilijnych potraw tj. gołąbki, czy pierogi. Warto zadbać, żeby wyszedł jak najsmaczniejszy. Kluczem do sukcesu jest prostota wykonania. Nie warto przesadzać z przyprawami. Suszone, leśne grzyby obronią się same.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 27
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 95
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 27
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 95
Składniki
Suszone grzyby przesyp do rondelka, zalej ciepłą wodą i ostaw na około pół godziny do napęcznienia. Następnie rondelek z namoczonymi grzybami postaw na kuchence i gotuj do miękkości.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Cebulę zeszklij.
Ugotowane grzyby odcedź nad miską (woda z gotowania grzybów będzie nam jeszcze potrzebna). W razie konieczności pokrój je na mniejsze części. Pokrojone grzyby dodaj do cebuli. Na patelnię wrzuć również liście laurowe i ziele angielskie. Składniki podsmażaj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Na patelnię wlej wywar, w którym gotowały się grzyby. Dodaj śmietankę. Sos grzybowy dopraw solą i pieprzem.