Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy do doskonały dodatek do wigilijnych potraw tj. gołąbki, czy pierogi. Warto zadbać, żeby wyszedł jak najsmaczniejszy. Kluczem do sukcesu jest prostota wykonania. Nie warto przesadzać z przyprawami. Suszone, leśne grzyby obronią się same.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Składniki
Suszone grzyby przesyp do rondelka, zalej ciepłą wodą i ostaw na około pół godziny do napęcznienia. Następnie rondelek z namoczonymi grzybami postaw na kuchence i gotuj do miękkości.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Cebulę zeszklij.
Ugotowane grzyby odcedź nad miską (woda z gotowania grzybów będzie nam jeszcze potrzebna). W razie konieczności pokrój je na mniejsze części. Pokrojone grzyby dodaj do cebuli. Na patelnię wrzuć również liście laurowe i ziele angielskie. Składniki podsmażaj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Na patelnię wlej wywar, w którym gotowały się grzyby. Dodaj śmietankę. Sos grzybowy dopraw solą i pieprzem.