Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy do doskonały dodatek do wigilijnych potraw tj. gołąbki, czy pierogi. Warto zadbać, żeby wyszedł jak najsmaczniejszy. Kluczem do sukcesu jest prostota wykonania. Nie warto przesadzać z przyprawami. Suszone, leśne grzyby obronią się same.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Suszone grzyby przesyp do rondelka, zalej ciepłą wodą i ostaw na około pół godziny do napęcznienia. Następnie rondelek z namoczonymi grzybami postaw na kuchence i gotuj do miękkości.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Cebulę zeszklij.
Ugotowane grzyby odcedź nad miską (woda z gotowania grzybów będzie nam jeszcze potrzebna). W razie konieczności pokrój je na mniejsze części. Pokrojone grzyby dodaj do cebuli. Na patelnię wrzuć również liście laurowe i ziele angielskie. Składniki podsmażaj przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Na patelnię wlej wywar, w którym gotowały się grzyby. Dodaj śmietankę. Sos grzybowy dopraw solą i pieprzem.