Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynka marchewkowa polana aksamitnym sosem stanowi znakomity dodatek do mięs, ale sprawdzi się również jako osobne danie na letnią kolację.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4752
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4752
Składniki
Z marchewek odciąć nać, pozostawiając 2-3 cm ogonków. Korzenie delikatnie obrać. W szerokim rondlu rozgrzać masło, włożyć marchewki, obsmażyć na małym ogniu z każdej ze stron. Posolić oraz popierzyć.
Wlać bulion, dodać gałkę muszkatołową. Dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Marchewki wyjąć, trzymać w cieple. Odlać chochlę bulionu. Zagęścić łyżką mąki pszennej. Do rondla wlać śmietankę, zaklepkę oraz porwane listki bazylii. Wymieszać.
Marchewki polać sosem. Smacznego! :)