Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynka marchewkowa polana aksamitnym sosem stanowi znakomity dodatek do mięs, ale sprawdzi się również jako osobne danie na letnią kolację.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4464
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 743
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4464
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 743
Składniki
Z marchewek odciąć nać, pozostawiając 2-3 cm ogonków. Korzenie delikatnie obrać. W szerokim rondlu rozgrzać masło, włożyć marchewki, obsmażyć na małym ogniu z każdej ze stron. Posolić oraz popierzyć.
Wlać bulion, dodać gałkę muszkatołową. Dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Marchewki wyjąć, trzymać w cieple. Odlać chochlę bulionu. Zagęścić łyżką mąki pszennej. Do rondla wlać śmietankę, zaklepkę oraz porwane listki bazylii. Wymieszać.
Marchewki polać sosem. Smacznego! :)