Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynka marchewkowa polana aksamitnym sosem stanowi znakomity dodatek do mięs, ale sprawdzi się również jako osobne danie na letnią kolację.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 35
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 113
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 35
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 113
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Z marchewek odciąć nać, pozostawiając 2-3 cm ogonków. Korzenie delikatnie obrać. W szerokim rondlu rozgrzać masło, włożyć marchewki, obsmażyć na małym ogniu z każdej ze stron. Posolić oraz popierzyć.
Wlać bulion, dodać gałkę muszkatołową. Dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Marchewki wyjąć, trzymać w cieple. Odlać chochlę bulionu. Zagęścić łyżką mąki pszennej. Do rondla wlać śmietankę, zaklepkę oraz porwane listki bazylii. Wymieszać.
Marchewki polać sosem. Smacznego! :)