Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynka marchewkowa polana aksamitnym sosem stanowi znakomity dodatek do mięs, ale sprawdzi się również jako osobne danie na letnią kolację.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1311
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Z marchewek odciąć nać, pozostawiając 2-3 cm ogonków. Korzenie delikatnie obrać. W szerokim rondlu rozgrzać masło, włożyć marchewki, obsmażyć na małym ogniu z każdej ze stron. Posolić oraz popierzyć.
Wlać bulion, dodać gałkę muszkatołową. Dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Marchewki wyjąć, trzymać w cieple. Odlać chochlę bulionu. Zagęścić łyżką mąki pszennej. Do rondla wlać śmietankę, zaklepkę oraz porwane listki bazylii. Wymieszać.
Marchewki polać sosem. Smacznego! :)