Do góry

Dodatki Przepis na:

Jogurtowo-majonezowy sos chili

Jogurtowo-majonezowy sos chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2430

Dodano:

Odsłon: 1435

Sos dość ostry w smaku. Głównie podaję go jako dodatek do dań z grilla. W połączeniu z sosem czosnkowo-ziołowym smakuje wyśmienicie z chlebkiem pita, faszerowanym mięsem i warzywami.

Składniki

  • Jogurt grecki - 200 g
  • Majonez - 1 łyżka
  • Ketchup - 1 łyżka
  • Hot chili sos - 1 łyżka
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurtowo-majonezowy sos chili

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, schładzamy w lodówce 10-15 min. I gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń