Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior podany w takiej formie z pewnością każdemu zasmakuje. Jest to doskonała propozycja na przemycenie warzyw do codziennej diety.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Kalafior oczyszczamy z liści i płuczemy pod zimną wodą.
Do dużego garnka (około 5l) wlewamy wodę (około 3/4 wysokości), solimy i doprowadzamy do wżenia.
Kalafior wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości (około 10-15 minut).
Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, prażymy ją przez chwilę na małym ogniu. Następnie dodajemy masło i zwiększamy moc palnika. Podsmażamy całość do momentu, kiedy bułka się zarumieni na złoty kolor. Pod koniec doprawiamy zasmażkę solą.
Kalafior odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy zasmażką.