Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki "Kalafior to król", lekko przeze mnie zmieniony. Kalafior wyszedł przepyszny - lekko pikantny, pachnący imbirem i kurkumą. Sprawdza się jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32929
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 341
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 67
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9112
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32929
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 341
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 67
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9112
Składniki
Kalafior myjemy i kroimy na różyczki. Pomidory kroimy w kostkę, a oliwki na plasterki. Na oleju przesmażamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Kiedy zmięknie dodajemy cynamon, imbir, papryki i kurkumę. Smażymy chwilę, aby wydobyć aromat z przypraw. Zalewamy bulionem, dodajemy pomidory, sok z cytryny i miód. Kiedy bulion zacznie się gotować dodajemy kalafiora i oliwki. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż kalafior zmięknie. Ja wolę półtwardy więc był gotowy już po 5 minutach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.