Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327495
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327495
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki wielkości małej pięści i obgotować w osolonym wrzątku ( 10 min od zagotowania) - odcedzić.
Masło rozpuścić na małym ogniu , dodać mąkę i chwilkę razem smażyć ciągle mieszając ( żeby tylko mąka nie zbrązowiała). Dodawać mleko małymi porcjami ciągle mieszając , zagotować i gotować 2 min - ciągle mieszając. Wyłączyć źródło ciepła pod garnkiem , dodać do sosu przyprawy i pokruszony ser pleśniowy. Wymieszać do rozpuszczenia sera.
Przestudzony kalafior wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem - różyczkami w górę. Polać przestudzonym sosem i opcjonalnie posypać serem żółty. Zapiekać 45 minut w temp.180 st. Smacznego.