Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1189
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3477
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27540
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1189
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3477
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27540
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki wielkości małej pięści i obgotować w osolonym wrzątku ( 10 min od zagotowania) - odcedzić.
Masło rozpuścić na małym ogniu , dodać mąkę i chwilkę razem smażyć ciągle mieszając ( żeby tylko mąka nie zbrązowiała). Dodawać mleko małymi porcjami ciągle mieszając , zagotować i gotować 2 min - ciągle mieszając. Wyłączyć źródło ciepła pod garnkiem , dodać do sosu przyprawy i pokruszony ser pleśniowy. Wymieszać do rozpuszczenia sera.
Przestudzony kalafior wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem - różyczkami w górę. Polać przestudzonym sosem i opcjonalnie posypać serem żółty. Zapiekać 45 minut w temp.180 st. Smacznego.