Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 504
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 504
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki wielkości małej pięści i obgotować w osolonym wrzątku ( 10 min od zagotowania) - odcedzić.
Masło rozpuścić na małym ogniu , dodać mąkę i chwilkę razem smażyć ciągle mieszając ( żeby tylko mąka nie zbrązowiała). Dodawać mleko małymi porcjami ciągle mieszając , zagotować i gotować 2 min - ciągle mieszając. Wyłączyć źródło ciepła pod garnkiem , dodać do sosu przyprawy i pokruszony ser pleśniowy. Wymieszać do rozpuszczenia sera.
Przestudzony kalafior wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem - różyczkami w górę. Polać przestudzonym sosem i opcjonalnie posypać serem żółty. Zapiekać 45 minut w temp.180 st. Smacznego.