Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
hit lata (każdego roku)
Kalafiora podzielić na różyczki wielkości małej pięści i obgotować w osolonym wrzątku ( 10 min od zagotowania) - odcedzić.
Masło rozpuścić na małym ogniu , dodać mąkę i chwilkę razem smażyć ciągle mieszając ( żeby tylko mąka nie zbrązowiała). Dodawać mleko małymi porcjami ciągle mieszając , zagotować i gotować 2 min - ciągle mieszając. Wyłączyć źródło ciepła pod garnkiem , dodać do sosu przyprawy i pokruszony ser pleśniowy. Wymieszać do rozpuszczenia sera.
Przestudzony kalafior wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem - różyczkami w górę. Polać przestudzonym sosem i opcjonalnie posypać serem żółty.
Zapiekać 45 minut w temp.180 st. Smacznego.
Kalafior inaczej, szybko - pysznie :)
Odsłon: 11013
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 39
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 49
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 328
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 39
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 49
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 328
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki wielkości małej pięści i obgotować w osolonym wrzątku ( 10 min od zagotowania) - odcedzić.
Masło rozpuścić na małym ogniu , dodać mąkę i chwilkę razem smażyć ciągle mieszając ( żeby tylko mąka nie zbrązowiała). Dodawać mleko małymi porcjami ciągle mieszając , zagotować i gotować 2 min - ciągle mieszając. Wyłączyć źródło ciepła pod garnkiem , dodać do sosu przyprawy i pokruszony ser pleśniowy. Wymieszać do rozpuszczenia sera.
Przestudzony kalafior wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem - różyczkami w górę. Polać przestudzonym sosem i opcjonalnie posypać serem żółty. Zapiekać 45 minut w temp.180 st. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 429
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 472