Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do smażonej piersi kurczaka albo do zapiekanki z ziemniaków
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5736
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4949
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5736
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4949
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Kalafior umyłem, oczyściłem, podzieliłem na różyczki. Gotowałem 5 minut w posolonej, wrzącej wodzie razem z kilkoma wewnętrznymi liśćmi, osaczyłem na sicie. Orzeszki posiekałem, uprażyłem na suchej patelni bez tłuszczu. Cebule pokroiłem w talarki, czosnek w małą kostkę. Na patelni rozgrzałem olej. Na małym ogniu zeszkliłem cebulę razem z czosnkiem. Dodałem kalafior i orzeszki, mieszając smażyłem około 5 minut na dużym ogniu. Przyprawiłem solą, pieprzem czarnym i kajeńskim. Wymieszałem z pietruszką.