Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do smażonej piersi kurczaka albo do zapiekanki z ziemniaków
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
Kalafior umyłem, oczyściłem, podzieliłem na różyczki. Gotowałem 5 minut w posolonej, wrzącej wodzie razem z kilkoma wewnętrznymi liśćmi, osaczyłem na sicie. Orzeszki posiekałem, uprażyłem na suchej patelni bez tłuszczu. Cebule pokroiłem w talarki, czosnek w małą kostkę. Na patelni rozgrzałem olej. Na małym ogniu zeszkliłem cebulę razem z czosnkiem. Dodałem kalafior i orzeszki, mieszając smażyłem około 5 minut na dużym ogniu. Przyprawiłem solą, pieprzem czarnym i kajeńskim. Wymieszałem z pietruszką.