Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do smażonej piersi kurczaka albo do zapiekanki z ziemniaków
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3679
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4617
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13166
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3679
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4617
Składniki
Kalafior umyłem, oczyściłem, podzieliłem na różyczki. Gotowałem 5 minut w posolonej, wrzącej wodzie razem z kilkoma wewnętrznymi liśćmi, osaczyłem na sicie. Orzeszki posiekałem, uprażyłem na suchej patelni bez tłuszczu. Cebule pokroiłem w talarki, czosnek w małą kostkę. Na patelni rozgrzałem olej. Na małym ogniu zeszkliłem cebulę razem z czosnkiem. Dodałem kalafior i orzeszki, mieszając smażyłem około 5 minut na dużym ogniu. Przyprawiłem solą, pieprzem czarnym i kajeńskim. Wymieszałem z pietruszką.