Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa jest warzywem które coraz częściej zaczyna gościć w moim menu. W tym przepisie podsmażana jest na maśle, a potem duszona w bulionie. Dzięki temu powstaje nam lekki warzywny dodatek, który jest idealny do wielu mięsnych i rybnych potraw.
Kalarepę obieramy, kroimy w plastry, a każdy plaster kroimy w paseczki, jak na cienkie frytki.
Pokrojoną kalarepę obsypujemy solą i pieprzem oraz polewamy sokiem z cytryny.
Na patelni podgrzewamy masło i dodajemy do niego obrane i pokrojone w drobną kostkę szalotki, smażymy przez 2 minutki.
Do cebulki dodajemy kalarepkę i podsmażamy ją jakieś dwie minuty cały czas mieszając.
Podsmażoną kalarepę podlewamy bulionem. Dusimy bez pokrywki przez jakieś 10 minut, tak aby kalarepka zmiękła, a bulion wyparował.
Uduszoną kalarepę przekładamy na talerz.
Obsypujemy ją natką pietruszki. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
Nie tylko szybkie i proste danie, ale zdrowe i smaczne. O zaletach kalarepy r...
Odsłon: 3566
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 67
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 53
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 105
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 41
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 67
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 53
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 105
Składniki
Kalarepę obieramy, kroimy w plastry, a każdy plaster kroimy w paseczki, jak na cienkie frytki.
Pokrojoną kalarepę obsypujemy solą i pieprzem oraz polewamy sokiem z cytryny.
Na patelni podgrzewamy masło i dodajemy do niego obrane i pokrojone w drobną kostkę szalotki, smażymy przez 2 minutki.
Do cebulki dodajemy kalarepkę i podsmażamy ją jakieś dwie minuty cały czas mieszając.
Podsmażoną kalarepę podlewamy bulionem. Dusimy bez pokrywki przez jakieś 10 minut, tak aby kalarepka zmiękła, a bulion wyparował.
Uduszoną kalarepę przekładamy na talerz.
Obsypujemy ją natką pietruszki. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Kiełbasa chuda podpiekana.
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 132
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 257