Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa jest warzywem które coraz częściej zaczyna gościć w moim menu. W tym przepisie podsmażana jest na maśle, a potem duszona w bulionie. Dzięki temu powstaje nam lekki warzywny dodatek, który jest idealny do wielu mięsnych i rybnych potraw.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1232
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1232
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Kalarepę obieramy, kroimy w plastry, a każdy plaster kroimy w paseczki, jak na cienkie frytki.
Pokrojoną kalarepę obsypujemy solą i pieprzem oraz polewamy sokiem z cytryny.
Na patelni podgrzewamy masło i dodajemy do niego obrane i pokrojone w drobną kostkę szalotki, smażymy przez 2 minutki.
Do cebulki dodajemy kalarepkę i podsmażamy ją jakieś dwie minuty cały czas mieszając.
Podsmażoną kalarepę podlewamy bulionem. Dusimy bez pokrywki przez jakieś 10 minut, tak aby kalarepka zmiękła, a bulion wyparował.
Uduszoną kalarepę przekładamy na talerz.
Obsypujemy ją natką pietruszki. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))